Provinciale winnaar Junior Journalist in de bloemetjes gezet

23/04/18 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:11

Alle lokale Junior Journalist-laureaten uit de verschillende afdelingen van het Davidsfonds werden zondagochtend ontvangen in het CC Casino in Blankenberge voor de plechtige proclamatie.

Provinciale winnaar Junior Journalist in de bloemetjes gezet

Over de stadsgrenzen heen namen meer dan 5.000 kinderen deel aan de jaarlijkse talentenwedstrijd voor jonge schrijvers. De kinderen van tien tot zestien jaar krijgen de opdracht een creatieve tekst te schrijven over vriendschap. Ook de jongeren uit de derde graad secundair onderwijs worden aangespoord deel te nemen. Zij moeten met hetzelfde thema een opiniestuk schrijven.

Uit de derde graad basisonderwijs kwam de tekst 'De weg naar echte vriendschap' van Charlotte Deknudt - Steeno uit Ieper als winnaar uit de bus. Uit de teksten van de eerste graad secundair onderwijs werd 'Twee eendagsvliegen' van Emma De Poortere uit Kortrijk het best beoordeeld.

Bij de tweede graad secundair onderwijs kon de tekst 'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand' van Eva De Smet uit Roeselare bekoren. Het meisje baseerde haar op een ervaring uit haar vriendschapskringen waarbij een vriendin met anorexia bij langdurige opname met zichzelf vriendschap sloot op de dag dat ze werd ontslagen uit de instelling. De laatste winnares kwam uit Diksmuide. Lotte Verschaeve vergeleek vriendschap met een treinreis in haar opiniestuk. Daarvoor deed ze beroep op cijfermateriaal van een professor uit Amsterdam.

De proclamatie werd vlot aan elkaar gepraat door Radio 2-presentatrice en meter van het initiatief, Veerle Deblauwe. Tussen de verschillende prijzen was er plaats voor muzikale intermezzo's van Trio Asturias uit Brugge en toespraken van gedeputeerde Carl Vereecke (Open VLD) en lokaal schepen van cultuur Philip Konings (Open VLD).

Alle genodigde laureaten gingen niet met lege handen naar huis. Voor elk van hen was een prijs voorzien. De provinciale winnaars kregen iets grotere prijzen overhandigd in de vorm van een zeezeiltocht, een overnachting voor vier personen in een hotel aan de kust of zelfs een spectaculaire vlucht in een sportvliegtuig.

(JW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!