Prizma Middenschool Lendelede krijgt MNM over de vloer voor fluo-actie

26/10/17 om 18:53 - Bijgewerkt op 27/10/17 om 08:51

De leerlingen van de Prizma Middenschool Lendelede genoten twee uur lang met volle teugen van Planeet De Cock. Het MNM-radioprogramma zond live uit vanop de speelplaats omdat de leerlingen de XIU-wedstrijd hadden gewonnen.

Prizma Middenschool Lendelede krijgt MNM over de vloer voor fluo-actie

De XIU-wedstrijd is goed ingeburgerd in de Lendeleedse Middenschool. XIU (lees: 'k zie u) is een vrijwilligersorganisatie die de leerlingen attent maakt op 'gezien worden in het verkeer'. En dat nemen de kinderen getooid in fluohesjes heel serieus. Maar vandaag waren het meer dan louter de hesjes die fluo oplichtten.

Tom De Cock verzorgde zijn radioprogramma vanop de speelplaats.

Tom De Cock verzorgde zijn radioprogramma vanop de speelplaats. © Frank

De school heeft nu na eerdere edities al de publieksprijs en de vakjuryprijs in de wacht te slepen, de wedstrijd zelf gewonnen. Als prijs kregen ze Tom De Cock van MNM cadeau. Hij kwam live zijn show 'Planeet De Cock'uitzenden vanop de speelplaats. De kinderen tooiden zich dan ook met extra attributen zoals fluopruiken of schminkten zich met fluostrepen, in die mate zelfs dat de ogen van de leerkrachten er bijna pijn gingen van doen.

Prizmama

Dit jaar luidde de opdracht voor de wedstrijd "Ontwerp een groots fluo kunstwerk". Leerkracht Plastische Opvoeding Dupont ging onmiddellijk met de klassen 1B en BVL de uitdaging aan. Inspiratie vonden ze in het kunstwerk Maman van Louise Bourgois, dat in het Guggenheim in Bilbao prijkt. Hun werk werd een Prizmama: een reusachtige houten fluoroze spin die de jongste dagen het dorpsplein van Lendelede siert.

Het winnende kunstwerk: de Prizmama.

Het winnende kunstwerk: de Prizmama. © Frank

Op die plaats, waar dagelijks 550 leerlingen voorbij wandelen en fietsen, wil de spin alle leerlingen en buurtbewoners, die voorgesteld worden door kleine spinnetjes, maximaal beschermen. De vakjury, met onder meer Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts, was meteen gewonnen voor de inzending.

Tom De Cock nam een interview af van leerlingen en leerkracht Dupont. Ook werd een fluoflitsfuif in elkaar gebokst en konden de kinderen frietjes smullen. "Maar hier stopt het echter niet", zeggen leerkrachten en directie. "Er zijn ook nog andere acties rond veiligheid en daarmee gaan we uiteraard mee verder." (MI-foto Frank)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!