Paashazen op bezoek in Kasteel Beauvoorde

Redactie KW

De kindjes van Beauvoorde konden hun geluk niet op. Niet een maar twee paashazen stonden hen op te wachten bij het sprookjesachtige kasteel van ridder Arthur Merghelinck in Beauvoorde (Veurne).

Al zo’n 25 jaar organiseert de lokale Gezinsbond deze jaarlijkse unieke traditie, die altijd een groot succes is. Want een mooiere locatie dan een echt kasteel is er toch niet te bedenken. Het jonge volkje stond te popelen om in het park onder struiken en bomen, tussen het gras en in alle kleine hoekjes en kantjes rond het kasteel te speuren naar paaseieren. Die stopten ze ijverig in hun paasmandjes, waaronder heel wat leuke zelfgemaakte exemplaren. Hun verzamelde voorraad deponeerden ze in de grote verzamelmanden en daarna werd de paaseierenbuit eerlijk verdeeld.

Wielertoeristen

Eigenlijk is deze paaseierenraap bedoeld voor de kinderen van de leden van de Gezinsbond, maar bij mooi weer als vandaag zijn er ook heel wat (wieler)toeristen te spotten in het pittoreske polderdorpje Beauvoorde. En het bestuur had er niets op tegen dat ook die kindjes mee mochten doen aan de paaseierenzoektocht. Ook een oma en opa uit Australië die toevallig op bezoek waren in Beauvoorde beleefden plezier aan het kindergeluk.

(MVQ/foto MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier