Oudercomité ‘t Biekorfje organiseert Bie’quiz

we zien v.l.n.r. Maarten Wendelen, Caroline Vandenbroucke, Anneke Schoonjans en voorzitter Franklin Vandeputte. (Foto EDB)
Redactie KW

Het oudercomité van basisschool ‘t Biekorfje in Aalbeke pakt voor de eerste keer uit met een quiz. De eerste Bie’quiz vindt plaats op 25 november in de school in de Lauwsestraat 11.

De aanzet werd gegeven toen Anneke Schoonjans samen met enkele leden van het oudercomité ging quizzen. “We waren op zoek naar aanvullende activiteiten voor het oudercomité, die geen platvloerse verkoopacties waren”, stelt voorzitter Franklin Vandeputte, die samen met Anneke en enkele ouders de quiz in elkaar stak.

Er werden thema’s uitgewerkt waar ‘bie’, een deel van de naam van de school in uitgewerkt werd. “Je kan er ver in gaan”, verzekeren de organisatoren ons. “Alle rondes zijn opgebouwd rond het woordje ‘bie’.” Het is de bedoeling om een toegankelijke quiz te maken. De rondes zijn een mix van makkelijke en soms moeilijkere dingen. “Het moest leuk en plezant blijven en er zijn geen absurd moeilijke vragen waar enkel ervaren quizzers het antwoord op weten.”

“Alle ronden zijn opgebouwd rond het woordje ‘bie'”

De quiz is voor volwassenen bedoeld en er worden ook versnaperingen voorzien. “Alleen al voor de prijzen zal het fijn zijn om deel te nemen”, verzekert het oudercomité. “Een groot gedeelte werd geschonken door plaatselijke handelaars.”

Deze eerste quiz is een test, maar het is wel de bedoeling om dit elk jaar opnieuw te organiseren. De opbrengst gaat naar de school.

Oudercomité

Franklin is al zes jaar voorzitter van het oudercomité dat – helpende handen inbegrepen – bestaat uit vijftien personen. “Maandelijks komen we samen met de directie. Ons doel is om een brug te vormen tussen ouders en de school die. We doen ook inzamelacties om de school een financieel duwtje te geven. Zo komt er op de rapportenavond van 21 december een kersthappening aan en op 4 maart is er een ontbijtpakkettenactie. Voor evenementen worden er werkgroepen gemaakt. We hielpen al de tuin opknappen en gaven al cheques voor boerderij-, zee- en STEM-klassen. Vorig schooljaar werden samen met de school iPads aangekocht voor de kleuters. We zullen eventueel nog overgaan tot de aankoop van educatieve apps. Elke euro die binnenkomt wordt geïnvesteerd in de school zelf en in materiaal of tegemoetkomingen voor de kinderen.” (EDB)

Ploegen van maximum vier personen kunnen tot en met 20 november aan 20 euro per team inschrijven via ocbiekorfje@outlook.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier