Oud-leraars blikken terug op 175 jaar De Wingerd

15/04/18 om 14:22 - Bijgewerkt op 13/04/18 om 16:26

Op zaterdag 21 april viert De Wingerd tussen 9 en 12 uur met een opendeurdag de 175ste verjaardag van de school. Ter gelegenheid van dit jubileum brachten we Albert Verscheure, Willy Carette, Luc Demasure en Carlos Verscheure samen in de school waar ze zoveel jaren als directeur en/of leerkracht werkzaam waren. Huidig waarnemend directeur Lieven Dejonckheere zorgde voor de koffie en een rondleiding.

Willy Carette (83) woont in de Hinnebilkstraat. In 1953 ging hij aan de slag als leerkracht in de vroegere gemeenteschool. Op 16 april 1956 werd Willy vast benoemd. Hij begon in het eerste leerjaar en stond vervolgens ook voor de klas in het tweede, derde, vierde en vijfde leerjaar. "Enkel in het zesde leerjaar gaf ik nooit les. Ik maakte mee dat het derde en vierde leerjaar werden samengevoegd en dat ik les gaf aan 43 leerlingen. Je moet dat nu eens de jonge leerkrachten laten doen. Op 1 februari 1988 ben ik gestopt en ging ik met pensioen. Twee dagen ervoor kreeg ik nog de inspectie over de vloer."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!