Oplossingen in zicht voor Torhoutse kinderopvang

12/01/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 10/01/18 om 14:45

Januari 2018 lijkt in Torhout wel de Maand van de Kinderopvang te zijn. Op maandag 15 januari start het kinderdagverblijf Mezennestje met een halfjaar vertraging aan zijn nieuwbouwproject op de hoek van de Oostendestraat met de Sint-Rembertlaan. En net nu is er ook een oplossing in zicht voor de uit zijn voegen barstende buitenschoolse kinderopvang op de wijk Don Bosco. Schepen van Kinderopvang Rita Dewulf haalt opgelucht adem.

Eerst de problematiek van de buitenschoolse kinderopvang op Don Bosco. Daar heeft naast de door de stad georganiseerde opvang in het IBO Jabedabedoe in de Pastoriestraat zowel opvang voor borelingen tot en met 3-jarigen als voor 2,5- tot en met 12-jarigen plaats. Dat gebeurt in de voormalige, totaal verouderde gebouwen van de wijkschool die het GO!-onderwijs langs de Revinzestraat heeft gehad. Maar de grond en de gebouwen zijn in 2016 aangekocht door apotheker Mattijs Devriese, die er een moderne zorgcampus wil realiseren, waar verschillende medische en paramedische beroepen uitgeoefend kunnen worden en waarop ook de bouw van een apotheek voorzien is. De ouders van de kinderen voor wie er in de oude panden nog tot eind juni opvang gegarandeerd is, sloegen de voorbije weken in paniek, omdat ze vrezen dat ze na de komende zomer er niet langer een beroep op de kinderopvang zouden kunnen doen. Dat naderende onheil is nu evenwel afgewend, tot grote opluchting én door toedoen van schepen Rita Dewulf.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!