Op jeugdhuizentocht in Ardooie met Bumba en Piet Piraat

(foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Het vernieuwde bestuur van jeugdhuis de Komeet is op een dynamische manier het nieuwe werkjaar ingestapt. Ze gingen even over het muurtje kijken hoe het bij de collega’s van andere jeugdhuizen is gesteld. Ze deden dit verkleed als hun jeugdhelden van Studio 100.

Het hele kabouterbos met Kwebbel, kabouter Lui en kabouter Plop was erbij, net als de hele bemanning van de Scheve Schuit van kapitein Piet Piraat. De ietwat ouderen hadden gekozen voor Mega Mindy en wie nog in de pampers bleef steken kwam als Bumba voor de proppen… Ze trokken er met zijn allen op uit op jeugdhuizentocht.

Flor Ameye: “Vorig jaar deden wij al eens een jeugdhuizentocht en toen waren we verkleed in het thema ‘All around the world’. Nu haalden we alles uit de kast van Studio 100 en dit werd door de jeugdhuizen die we op ludieke manier bezochten ten zeerste gewaardeerd.”

“Het was onze bedoeling om nieuwe jeugdhuizen te leren kennen of met anderen even een blij weerzien te organiseren. Inspiratie opdoen, een contact leggen, kijken hoe wij kunnen samenwerken…. Het was allemaal mogelijk tijdens deze inspirerende jeugdhuizentocht. Dit jaar bezochten wij de jeugdhuizen Skalul in Lendelede, de Tunne in Izegem, De Vlinder in Gits en de Hobbit in Zwevezele’.

Oostenrijkse skihut

Op zaterdag 9 maart hopen ze in de Komeet op een dikke laag sneeuw in Ardooie. De Komeet wordt dan immers omgebouwd tot een Oostenrijkse skihut. Sneeuw of geen sneeuw, de après ski party staat geprogrammeerd.

Dit zijn meteen twee topactiviteiten in de eerste maanden van dit jaar. De Komeet is er elke vrijdag en zaterdag voor leuke evenementen en een gezellige ontmoetingsplaats voor jongeren die op zoek zijn naar amusement. Elke maand maken ze ook nog kennis met een nieuw streekbiertje in de aanbieding.

Wie meer info wil over de werking van De Komeet kan terecht op de Facebookpagina van jeugdhuis de Komeet of via ameye.flor@gmail.com. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier