Oostende: geen echte studentenstad meer, maar toch koten tekort

08/12/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 07/12/17 om 15:11

Oostende heeft meer studentenkamers nodig. Dat zegt Wannes Huyben, opleidingshoofd van de bachelor bouw van de Vives-hogeschool, de enige opleiding die nog op de campus aan de Troonstraat is gevestigd. Het klinkt wat vreemd omdat Vives vanaf dit academiejaar het grootste deel van de opleidingen uit Oostende naar Brugge overbracht. Enkel de bouw- en luchtvaartopleidingen zijn nog in Oostende gevestigd, goed voor 279 studenten.

Het is veel kalmer geworden op de campus van de hogeschool Vives op de Zeedijk en aan de Troonstraat nu de studenten van de opleidingen industriële wetenschappen en technologie sinds dit academiejaar allemaal in Brugge studeren. Wel volgen nog 128 studenten er de opleiding professionele bachelor bouw, die aan zijn zesde jaar toe is. Er zitten ook nog 151 studenten in de master- en bacheloropleidingen luchtvaart, gevestigd in het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum aan de luchthaven. De bouwopleiding verhuist in september 2018 naar het huidige postsorteercentrum aan de Lijndraaiersstraat. Het is dus het laatste jaar dat de site aan de Troonstraat door Vives gebruikt wordt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!