Ook verkiezingskoorts in Avelgemse basisschool

De verkozenen van de leerlingenraad in basisschool De Toekomst, samen met meester Piet, leerkracht LO. Op de foto herken je Aura D'Angelo, Jasper Lampole, Sam De Leeuw, Jean-Jacques Vanmeerhaeghe, Jurre Decroubele, Aiko Vinckier, Renée Meurisse, Ernest Rommens, Margaux Leclercq, Naut Djalti, Fatma Ayadi, Jayday Coquerelle, Hoedayfa Ahdach, Thorsten D'Haene, Gitte Decroubele, Kjento Depruyst, Margot Mat, Yana Ysebaert en Julian Ronsse. © GBA
Redactie KW

In basisschool De Toekomst kwam voor het eerst de leerlingenraad samen. Geëngageerde leerlingen van de school dongen de voorbije weken naar de stem van hun klasgenootjes, zonder ellenlange vergaderingen maar wel met een heuse campagne. En er waren ook geen moeilijke coalities nodig.

Er was duidelijk sprake van verkiezingskoorts op vrijdag 21 september, het was de dag dat de leerlingenraad werd verkozen. In aanloop naar die dag hadden alle kandidaten druk campagne gevoerd.

Het is duidelijk, in De Toekomst wordt naar de stem van de leerlingen echt geluisterd, er is leerlingenparticipatie. De verkozenen gaan verantwoordelijkheidszin tonen, geëngageerd zijn, zelfvertrouwen hebben en vooral ook respect tonen voor ieders mening en ideeën, wat belangrijke bouwstenen zijn binnen het pedagogisch project van de school.

De leerlingenraad zal regelmatig samenkomen onder leiding van de directeur en de leerkrachten LO. Er zullen heel wat punten behandeld worden zoals speelplaatsafspraken, sportactiviteiten, milieuzorg, verkeersveiligheid en gezondheidsbeleid.

19 vertegenwoordigers

Dit jaar werden er opnieuw 19 klasvertegenwoordigers uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar door hun medeleerlingen verkozen. De stemhokjes waren geopend van 8.55 uur tot 10 uur. Er waren een voorzitter, bijzitters en ‘politieke getuigen’ om alles in goede banen te leiden. Stemmen werden geteld, de uitslag werd bekend gemaakt en de verkozenen konden meteen hun bevoegdheden opnemen. De eerste vergadering vond plaats op maandag 1 oktober. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier