Onderwijsminister Hilde Crevits opent CREO-onderwijssite in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Hilde Crevits opende vrijdagavond in aanwezigheid van heel wat prominenten de nieuwe gebouwen van CREO, het vroegere CVO Roeselare. Naast de campus Umami en de campus ROC is dit meteen de derde – en grootste – campus die CREO in Roeselare opent.

Op de hoek van de Blekerijstraat en de Arme-Klarenstraat werden het vroegere klooster en de vroegere Rodenbachbibliotheek gerenoveerd en veranderd in een onderwijsgebouw met een oppervlakte van 2700 vierkante meter en uitgerust met de allernieuwste pedagogische snufjes. CREO biedt er vanaf 1 september dag- en avondopleidingen aan voor zijn meer dan 5.000 cursisten.

Op de site zijn er 15 moderne, ruime en polyvalente lokalen met moderne infrastructuur, een ruime lerarenkamer en een in eer herstelde kapel als vergaderzaal. De nieuwe campus heeft alles samen bijna 3,4 miljoen euro gekost. Vlaanderen heeft bijna 2,3 miljoen euro subsidies voor het project toegekend. De bouw past in de inhaalbeweging scholenbouw van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Tijdens de opening wees minister Crevits ook op de belangrijke maatschappelijke rol van de Centra voor Volwassenenonderwijs en op de geplande hervorming die vanaf 1 september 2019 van kracht wordt. Door die hervorming zal het volwassenenonderwijs zich nog meer focussen op zijn kerntaken van onderwijs in geletterdheid, Nederlands als tweede taal en duurzame kwalificaties voor kwetsbare doelgroepen. Vandaag volgen er in West-Vlaanderen 53.500 cursisten lessen in het volwassenenonderwijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier