Noor Badawi tekende de mooiste poster voor de vrede in Blankenberge

20/04/18 om 21:21 - Bijgewerkt op 23/04/18 om 10:06

De lokale vredesposterwedstrijd van Lions Club Blankenberge werd onder stralende zon plechtig afgesloten. De tekening van Noor Badawi van basisschool Zilvermeeuw gaat meedingen voor de nationale prijzen.

Noor Badawi tekende de mooiste poster voor de vrede in Blankenberge

De wedstrijd is wereldwijd bekend, maar start altijd lokaal onder alle afdelingen van Lions Club. Met het thema 'kindness matters' namen 128 leerlingen uit drie Blankenbergse basisscholen deel. "Bedoeling is dat jongeren uit de derde graad van het basisonderwijs op hun unieke en eigen creatieve manier hun gevoelens over vrede kunnen uitdrukken. Daarmee ondersteunen ze tegelijk de basisdoelstelling van Lions, namelijk de vrede en verdraagzaamheid stimuleren tussen de verschillende culturen en volkeren van de wereld", zegt voorzitter Manu Bouche.

Uit alle tekeningen werden acht winnaars gekozen. Kaat Vandekerckhove, Raïsa De Vlieghe, Lies Popelier, Nina Conserrière, Zita Gossiaux, Kytana Dalle en Nathan Goethals kregen elk een cadeaubon bij een boekenwinkel als geschenk. Lokaal is Noor Badawi de grote winnares. Samen gaan alle winnaars genieten van een dag plezier in Bobbejaanland. De tekeningen zullen later ook regionaal beoordeeld worden. Daar wordt een werk gekozen die later nationaal voor een jury wordt bekeken. Elke nationale winnaar doet automatisch mee aan de internationale wedstrijd. De werken van de 24 finalisten worden gedurende het hele jaar op verschillende plaatsen in de wereld tentoongesteld.

(JW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!