Nieuwe toiletten in Harelbeekse fuifzaal verhelpen vieze problemen

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Goed nieuws voor de feestende jeugdverenigingen en andere huurders van JC TSAS in Harelbeke. De confrontaties met slecht werkende of verstopte toiletten behoren vanaf september definitief tot het verleden.

“We wilden dit zo snel mogelijk aanpakken, want niets is onaangenamer dan naar een vuil toilet te gaan als bezoeker of een overlopend toilet op te kuisen na een fuif of activiteit”, aldus bevoegd schepen Michaël Vannieuwenhuyze. Er werd serieus geïnvesteerd in nieuw sanitair materiaal. Zo werden niet alleen de oude toiletten uitgebroken, maar werd de volledige ruimte gestript en opnieuw ingekleed. “Naast nieuw sanitair werden ook de afvoer en de leidingen vervangen en werd een nieuwe plafond aangebracht. Dit voor een totaalbedrag van 93.000 euro. Intussen werd wel voorzien in een toiletcontainer zodat activiteiten in TSAS konden blijven plaats hebben.”

Bezoekers zullen vanaf september kunnen gebruik maken van nieuw en modern sanitair. “Er zijn ook meer damestoiletten voorzien dan voorheen, waardoor de lange wachtrijen tijdens fuiven toch een stukje minder zullen zijn. Ook het mindervalidentoilet werd onder handen genomen“, gaat Vannieuwenhuyze verder.

Nieuwe toiletten in Harelbeekse fuifzaal verhelpen vieze problemen

Om praktische redenen werden de huidige dames- en herentoiletten wel van plaats verwisseld. “De timing van de nieuwe installatie is ideaal, net op het moment dat het fuifseizoen opnieuw begint”, aldus een tevreden schepen van Jeugd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier