Nieuwe, kleurrijke schoolbus voor Blijdhove in Menen

De leerlinge Dzhannat poseert voor de bus, geflankeerd door haar medeleerlingen van het zesde studiejaar, de directeur en haar leerkracht. © WO
Redactie KW

De nieuwe autobus van de Blijdhove school zal niet onopgemerkt door de Meense straten rijden. De visiewoorden van de school en tekeningen van een leerlinge uit het derde leerjaar sieren immers het voertuig.

De schoolbus van de kleuter- en lagere school Blijdhove was aan vernieuwing toe. Een mooie gelegenheid om er een creatief project rond te ontwikkelen, dachten ze in Blijdhove. Daar de bus een vertrouwd voertuig is in het straatbeeld, kregen de leerkrachten en directie van de school het idee om hem wat aan te kleden. Vooreerst zullen de visiewoorden van de school de autobus sieren: zelfkennis, creatief, talenten, zelfstandigheid, samen en warm. “Dat zijn de kernwoorden waar we als schoolteam mee naar buiten komen”, legt directeur Jeremy Planckaert uit.

“Dat is waar onze school voor staat. Daarnaast zochten we een gepaste versiering om de bus extra kleur te geven. Daarom nodigden we alle leerlingen van onze school uit om een tekening te maken en zo een creatief element te ontwerpen dat op de nieuwe bus zou aangebracht worden.” Het stond de kinderen vrij deel te nemen, maar het enthousiasme was groot. Niet minder dan 150 tekeningen werden ingediend.

Na een grondige selectie door de leerkrachten bleek er één tekening uit te springen, die van Dzhannat Borthafhvili uit het derde leerjaar. “We vroegen haar om een tweede tekening te maken voor onze bus, iets wat de creatieve leerlinge met heel veel verve deed. Die bus is voor ons zeer belangrijk,” legt directeur Planckaert uit. “We gebruiken ze voor de verplaatsingen: naar de sporthal of het zwembad. En dagelijks is er een ophaaldienst voor onze leerlingen.”

De Blijdhovebus is dus vaak in het straatbeeld te zien en zal bijgevolg de komende jaren voor extra kleur zorgen in de stad. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier