Nieuwe jeugdlokalen openen in Ingelmunster met Brielstroate

14/09/18 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:05

De nieuwe jeugdlokalen aan het sportcentrum openen officieel hun deuren. Speelpleinwerking Jadadde kon afgelopen zomer al gebruik maken van de nieuwe gebouwen, de scouts en gidsen en Chiro Jefri organiseren volgende week hun startdagen op hun nieuwe stek.

Beide jeugdbewegingen en de speelpleinwerking huisden de voorbije jaren in Don Bosco, maar door de nieuwbouw voor BLO-school De Zon en buitenschoolse kinderopvang Villa Max waren ze genoodzaakt een nieuw onderkomen te zoeken. De gemeente smeedde meteen plannen voor de bouw van nieuwe jeugdlokalen. "Eerst moesten we een goede locatie vinden", vertelt jeugdschepen Enigo Vandendriessche (SP.a). "Studiebureau BUUR stelde voor om de verlaten skatezone op het sportcentrum, tussen het speelplein en de tennisvelden, te gebruiken. Er stonden versleten skatetoestellen en er werd maar zelden meer gebruik van gemaakt. We zijn toen naar alle betrokken verenigingen en de buren getrokken en al vlug bleek dat er een groot draagvlak was om de lokalen op deze locatie te bouwen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!