Nieuwe gebouw voor buitengewoon onderwijs in Middelkerke

Redactie KW

De werken zullen starten in april 2019.

De bouwvergunning voor het nieuwe gebouw is binnen. De school wordt gebouwd via een zogenoemde PPS-constructie, een Publiek Private Samenwerking.

Geen subsidies

Vzw Kaboog, die Rietzang aan zee en Ter Strepe huisvest, onderzocht eerder welke mogelijkheden er waren om de gebouwen te renoveren. Toen bleek dat dit te duur zou uitkomen. Opvallend is dat er geen subsidies worden voorzien, vandaar de publiek-private samenwerking.

De nieuwe school zal plaats bieden aan 200 leerlingen. Het wordt opgetrokken naast het huidige gebouw en het vakantiecentrum Middelpunt langs de Westendelaan.

Opendeurdag in april

Er komen ook 113 appartementen op de site. De werken zullen starten in april 2019. Als alles vlotjes verloopt moeten de werken klaar zijn tegen april 2020. In september kan de nieuwe school gebruikt worden.

Op zaterdag 27 april is er een opendeurdag voorzien in de huidige school, waar alles uit de doeken wordt gedaan. Het gebouw is in Middelkerke gekend als het Instituut Eymard Van Hinsbergh dat werd opgetrokken in 1924. De bedoeling was toen om kinderen die aan astma leden de kans te geven om gezonde zeelucht in te ademen. De leiding was in handen van de zusters Vincentius a Paulo.

(PBM/foto PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier