Nieuwe Freinetschool in Gits krijgt stilaan vorm

08/04/18 om 09:18 - Bijgewerkt op 06/04/18 om 15:19

In november bracht een vijftal enthousiaste ouders het nieuws dat zij een Freinetschool wilden oprichten in Gits. Enkele maanden later krijgt hun organisatie stilaan vorm. De eerste inschrijvingen zijn binnen en er wordt verder gebouwd aan de praktische uitwerking. Engagement en participatie zijn hierbij de grote pijlers.

Op de website van de Freinetschool wordt bijgehouden hoeveel leerlingen al ingeschreven zijn. Met 57 ingeschreven kinderen en nog 43 vrije plaatsen eind maart kan De Schoolsmidse vzw concrete plannen beginnen smeden wat betreft klaswerking en organisatie. De school heeft vijf klaslokalen ter beschikking en beperkt het aantal inschrijvingen per geboortejaar tot 10 kinderen. "Voor de kleuters hebben we gekozen voor een Classe Unique. Dat betekent dat alle kleuters samen één groep vormen. Op die manier kunnen we een antwoord bieden op de verschillende niveaus binnen de kleutergroep. Bovendien kunnen de kinderen zo vrienden worden over de leeftijdsgr...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!