Nieuwe chirolokalen Aalbeke feestelijk ingehuldigd tijdens Heemfeesten

Redactie KW

Meer dan 75 dagen van 24 uur lang oftewel meer dan 1.800 uren vrijwilligerswerk kropen in de afwerking van het gloednieuwe lokaal van de Aalbeekse Chiro in de Luingnestraat. Tijd dus om op een goede afwerking te klinken.

Zondag vond de officiële opening plaats in het bijzijn van schepen Bert Herrewyn en burgemeester Vincent van Quickenborne. De nieuwe lokalen zijn gevestigd in de loods van Vandecasteele.

De grote sloopwerken werden door een aannemer gedaan maar alle andere zaken zoals isolatie, sanitair en elektriciteit door vrijwilligers. De gebouwen zijn echter nog niet helemaal afgewerkt. “We hopen eind oktober volledig klaar te zijn. Tot die tijd zal de werking nog in het gebouw op Papeye en in de oude brandweerkazerne plaatsvinden”, aldus Frank Claerhout.

Het evenement werd in gang getrokken met een plechtigheid en een receptie. Daarna volgden de Heemfeesten met ribbetjes à volonté, een wandeling langs de oude locaties waar de Chiro ooit gevestigd was en de leidersvoorstelling voor het nieuwe jaar. Ook voor Frank Claerhout wordt het een speciaal moment want hij treedt binnenkort uit als ‘oudste volwassen begeleider en voorzitter van de vzw verbouwingen en beheer lokalen’.

(TVK – foto TVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier