Nieuw skatepark in Oostende officieel geopend

Sportschepen Arne Deblauwe en burgemeester Johan Vande Lanotte waren present om, niet op wieltjes, samen met skater Kjell Vermeulen van de Skate Academy de skatezaal officieel te openen. © FRO
Redactie KW

Binnen de gebouwen van Veiling De Kust aan de Pycke de ten Aerdelaan in Oostende werd in samenspraak met de Diensten Jeugd en Sport een nieuwe, moderne skatezaal gerealiseerd met alles erop en eraan.

Het project van om en bij de 100.000 euro werd zaterdagavond officieel geopend. Een honderdtal skaters was present om de verschillende hellingen en spectaculaire obstakels uit te testen en hun vaardigheid op plank en wieltjes te demonstreren.

Sportschepen Arne Deblauwe mocht het lint knippen. “De vorige skatezaal was twintig jaar oud en dringend aan vernieuwing toe. We hebben samen met de skaters gekozen voor een volledig nieuw ontwerp. De aanwezigheid van massa’s skaters en toeschouwers bewijst dat het een schot in de roos is. Er komt ook een nieuwe Skate Academy zodat kinderen en jongeren zonder ervaring begeleid worden door gebrevetteerde lesgevers. Voor 5 euro ben je lid van de skateclub en kan je een heel jaar gratis komen skaten.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier