Nieuw gebouw De Kindervriend in Rollegem komt dichterbij

Links zien we Geert Verpoest, directeur MFC De Kindervriend en rechts architect Geert Deviaene van Building Concepts. © EDB
Redactie KW

Nog even en De Kindervriend kan al zijn materiaal veilig en netjes opbergen. De werken voor het nieuw logistiek gebouw van MFC De Kindervriend zijn onlangs effectief begonnen. “Een nieuwe, noodzakelijke stap in ons verbouwingsverhaal”, glimlacht Geert Verpoest.

Vorige week startte de bouw van een nieuw logistiek gebouw voor MFC De Kindervriend. “Tot voor kort gebruikten nog oude garages, een oude koestal en een oude wasserij van de zusters als opslagruimte”, opent Geert Verpoest, directeur van MFC De Kindervriend. “Die worden nu een voor een afgebroken en er komt één groene, afgesloten ruimte in de plaats.”

De Kindervriend doet veel inspanningen om de beweegbaarheid van minder mobiele kinderen te verhogen. Ook die spullen krijgen een specifiek plaats in het nieuwe gebouw. “We plannen een soort uitleendienst met buggy’s, autostoelen, speelhuisjes en ander aangepast materiaal die we niet permanent gebruiken”, aldus de directeur. “Daarnaast voorzien we ook de nodige ruimte voor onze technische dienst en is er plaats voor afvalverwerking en sorteren.”

Nog in het nieuwe gebouw: een personeelsruimte met kitchenette, een bureau voor ICT, ruime opslagplaatsen én een tweedehandsshop voor kledij. “We krijgen vaak schenkingen. Kleren waar andere kinderen van kunnen genieten. In de ‘tweedehandswinkel’ zullen we de kledij kunnen uitstallen, een manier van werken die veel tijd bespaart.”

Energieneutraal

Ook voor wie met de fiets naar het werk komt, is het nieuwe gebouw een zegen. “Dankzij de grote fietsenberging zullen we minder parkeerplaatsen benutten in het dorp”, stelt Geert. “Wij stimuleren als instelling de fiets voor het woon-werkverkeer en voorzien in het gebouw ook materiaal voor kleine herstellingen of het oppompen van fietsbanden. Daarnaast komt er ook een nette omkleedruimte met een douche.”

Het hele gebouw kadert in een energiezuinig plan: het gebouw zal erg goed geïsoleerd zijn, het gebouw is quasi energieneutraal. “We voorzien 150 werkdagen om het gebouw helemaal klaar te krijgen. Op het moment dat we het nieuwe gebouw in gebruik nemen, komt er een stuk vrij dat kan gebruikt worden voor de BO-school. Dit is een mooie, noodzakelijke stap in de verbouwingswerken”, besluit de directeur.

Voor de werken aan het logistiek gebouw wordt vanuit de Tombroekstraat geleverd. De werf is volledig afgesloten voor de kinderen van De Kindervriend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier