Nieuw directieteam voor Bissegemse scholen

© EDB
Redactie KW

Stefanie Moenens (32) vormt samen met Wim Callewaert (48) het vernieuwde directieteam van de lagere en de kleuterschool Sint-Vincentius.

Stefanie Moenens is uit Bissegem afkomstig maar liep school in Heule. Nu woont ze in Harelbeke met Wouter Vandemaele en kinderen Rob (7) en Vera (bijna 4). Als ze tijd heeft gaat ze naar de naailes. “Daar maak ik de moeilijkere stukken, maar ik probeer regelmatig kleren te maken voor mijn kindjes.” Ze studeerde voor leerkracht lager onderwijs in Torhout. Daarna kon ze een half jaar aan de slag in Sint-Gillis Brussel en in 2007 startte ze in lagere school Sint-Vincentius in Bissegem.

“De eerste jaren heb ik mijn halftijdse opdracht in Bissegem aangevuld met een halftijdse in Kinderland en in de Watermolen in Heule. Ik startte halftijds in de zorg en kon dan een aantal uur in het vijfde en zesde leerjaar les geven.” Stefanie volgde wel al heel vroeg de opleiding voor Diploma Hoger Opvoedkundige Studiën. “Ik had de bedoeling misschien ooit nog eens een directiefunctie te bekleden, vandaar dat ik die opleiding volgde, maar het komt nu wel enigszins als een verrassing.” Stefanie proefde vorig schooljaar een tijdje van de directiefunctie toen ze een directielid ad interim verving. “Ik voelde toen meteen dat het me wel lag”, glimlacht ze.

Het is de bedoeling dat Wim en Stefanie samen verantwoordelijk zijn. “We blijven natuurlijk onze taken hebben, maar het is de bedoeling dat we als team de twee autonome scholen leiden”, aldus Wim. “Het is een voordeel dat Stefanie hier al werkte en de school dus al kent.” De tandem staat onmiddellijk voor een grote uitdaging met het Bissegems klooster die aangekocht werd door de scholengemeenschap. De scholen starten met 170 kleuters en 290 kinderen in de lagere school. “Er is een derde kleuter bijgekomen, zo zijn er daar nu ook drie klassen.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier