Nieuw bloed voor jeugdclub de Komeet in Ardooie

Achteraan van links naar rechts:Tobias Callewaert - Simon Louage - Véronique BuyckMidden van links naar rechts:Gauthier Bouckaert - Flor Ameye - Emiel DeclercqVooraan van links naar rechts: Aslani Tytgat - Matthias Mylle
Redactie KW

Jeugdclub De Komeet start 2019 met enkele nieuwe frisse initiatieven én met een vernieuwde leiding voor de jeugdwerking, gevestigd in de Prinsendreef.

Op 22 februari gaan ze even over het muurtje kijken hoe het bij collega’s jeugdhuizen is gesteld. Met 35 feestvierende komeetleden verkleden ze zich in hun jeugdhelden van Studio 100. Kwebbel, Piet Piraat, kabouter Lui en Samson… ze zullen er allemaal bij zijn om op inspirerende jeugdhuizentocht te gaan.

Op 9 maart hopen ze in de Komeet op een dikke laag sneeuw in Ardooie. De Komeet wordt dan omgebouwd tot een Oostenrijkse skihut. Sneeuw of geen sneeuw? De après ski-party staat geprogrammeerd.

Streekbierproeven

Dit zijn twee topactiviteiten in de eerste maanden van dit jaar. Maar de Komeet is er elke vrijdag en zaterdag met leuke evenementen en een gezellige ontmoetingsplaats voor jongeren die op zoek zijn naar amusement. Elke maand maken ze ook kennis met een nieuw streekbiertje.

Dit alles wordt in goede banen geleid door een bestuursploeg die nu ook aan vernieuwing toe is. Voorzitter Matthias Mylle geeft binnenkort zijn mandaat van voorzitter door. Aslani Tytgat loopt zich warm om die functie over te nemen. Stijn Vanhaverbeke was tot voor kort de communicatiemanager van de Komeet. Hij maakt nu de overstap naar de Ardooise jeugdraad, waar hij het voorzitterschap overneemt. Flor Ameye neemt zijn taken over en wordt voortaan de spreekbuis van de Komeet. Eerstdaags worden ook de taken van Simon Louage en Gauthier Bouckaert herverdeeld. Zij zijn de technische en financiële verantwoordelijken.

“Als bestuur kunnen wij rekenen op een werkgroep van zeventien gemotiveerde medewerkers die instaan voor de organisatie van de leuke activiteiten in de Komeet. Deze vrijwilligers nemen ook de verantwoordelijkheid op zich om beurtelings de bar te verzorgen” zegt Flor Ameye. Eind dit jaar nemen nog enkele vrijwilligers afscheid. Er komt dus ruimte vrij voor nieuw bloed. Interesse? Neem contact via de facebookpagina van jeugdhuis de Komeet of via ameye.flor@gmail.com.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier