Net geen 100 Roefelaars in Pittem

Redactie KW

Zaterdag vond in Pittem de tweejaarlijkse Roefeldag plaats. Voor even konden de kinderen een volwassenenberoep uitoefenen.

Om de twee jaar organiseert de Pittemse jeugddienst een Roefeldag voor alle Pittemse en Egemse lagereschoolkinderen. Zaterdag zakten 95 dolenthousiaste kinderen af naar zaal De Magneet om gedurende twee sessies een uurtje in de huid van de volwassenen te kunnen kruipen. Ook dit jaar kon gekozen worden uit een waaier aan activiteiten: bakker, slager, bloemist, brandweerman, muzikant, kunstenaar, landbouwer, verzorgende, tapper en zelfs journalist. Nieuw dit jaar was overigens fotograaf en natuurbelever.

Het was overigens niet enkel de bedoeling dat de kinderen een kijkje konden nemen achter het beroep, ze moesten ook zelf de handen uit de mouwen steken, zoals we op de foto kunnen zien bij de lokale bakker. Tijdens de pauze kregen de kinderen een drankje en een ijsje en konden ze zich vermaken op twee grote springkastelen. Tegen de klok van 17 uur kwamen de ouders hun kinderen ophalen en trokken ze moe en tevreden naar huis terug. De organisatoren waren zeker tevreden met de opkomst.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier