Na twee jaar zijn werken aan de gemeenteschool in Moorslede voorbij

De parking aan de gemeenteschool Klavertje Vier is helemaal afgewerkt. We zien een tevreden schepen Pol Verhelle en schepen Mia Wyffels. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

Een tweetal jaar na de start van de bouwwerken aan de nieuwbouw van de gemeenteschool is nu ook de nabijgelegen parking helemaal af. “De werken zorgden ervoor dat meer en meer kinderen met de fiets of te voet naar school kwamen.”

In het voorjaar van 2016 werd er gestart met de bouw van een nieuwbouw voor de gemeentelijke basisschool ‘t Klavertje Vier langs de Roeselaarsestraat in Moorslede. Sinds begin dit school jaar maken de leerlingen gebruik van onder andere de nieuwe klassen en de nieuwe sportzaal.

Enkele maanden geleden werd ook gestart met de heraanleg van de schoolparking. Die werken werden vorige week afgerond. De parking werd gisteren voor het eerst in gebruik genomen door de leerkrachten en de ouders.

Veiligheid van kinderen

“We hebben twee jaar serieus op onze tanden moeten bijten, maar zijn heel tevreden met het eindresultaat. De aanleg van de nieuwe riolering van de parking stond los van het nieuwbouwproject. Maar bij de heraanleg van de parking heeft de gemeente ook rekening gehouden met de veiligheid van onze kinderen.”

“Er zijn slechts enkele parkeerplaatsen verdwenen in vergelijking met vroeger, maar de leerlingen kunnen nu op een veiliger manier naar de schoolingang. Ook voor rolstoelgebruikers is de situatie rond onze school serieus verbeterd”, aldus een tevreden schooldirectrice Lisa Theuninck.

De Moorsleedse directrice merkt dat de werken ook een positieve invloed hebben gehad op de manier waarop de leerlingen en hun ouders naar de gemeentelijke basisschool komen.

“Doordat de school de voorbije periode minder vlot te bereiken was kozen de leerlingen en hun ouders ervoor om met de fiets en te voet naar school te komen. We hopen alvast dat deze trend zal blijven. We plannen alvast de bouw van een nieuw fietsenrek, want momenteel is er te weinig plaats om alle fietsen ordentelijk te stallen.”

Fietsdoorsteek

Schepen van Mobiliteit Pol Verhelle (Visie) is tevreden dat de werken aan de parking achter de rug liggen. “In vergelijking met vroeger is er nu een duidelijker onderscheid tussen waar de auto’s mogen parkeren en rijden en waar de kinderen veilig kunnen wandelen.”

“We juichen het natuurlijk toe dat steeds meer kinderen met de fiets naar school komen. We willen in de toekomst daar ook op inspelen door een veilige fietsdoorsteek te creëren van aan de toekomstige verkaveling langs de Nieuwstraat tot in het centrum van de gemeente.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier