‘Monsterhit’ voor vijfdeklassers van de Sint-Lodewijksschool Oostende

Redactie KW

Al voor de 32ste keer voeren de vijfdeklassers van de Sint-Lodewijksschool een musical op.

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart staan er ruim veertig meisjes en jongens op de planken met ‘Monsterhit’. Elke leerling heeft een rol in deze musical, die doorspekt is met toneel, dans en zang. Al sedert de jaren tachtig wordt er het weekend voor de paasvakantie een musical opgevoerd in de Sint-Lodewijksschool. Voor deze twee avonden bouwt men de sportzaal in de Guido Gezellestraat 19 om tot een heuse toneelzaal.

Dit jaar staat de productie ‘Monsterhit’, een musical van Benny Vreden, op het programma. “Het gaat over een groep monsters, die met hun popgroep niets liever wil dan muziek maken. Ze worden ontdekt door manager Goudstra en mogen samenwerken met de heel populaire popgroep De Hero’s. Maar De Hero’s zijn jaloers. Bovendien mag niemand weten dat De Monsters ook in het echt monsters zijn, in plaats van verklede rocksterren. Op deze manier ontstaan er heel wat misverstanden en grappige toestanden,” vertelt Amber Jenquin, die de rol van Lady Blabla speelt.

Humor en spanning

“Alle kinderen uit het vijfde leerjaar krijgen een rol. De meisjes en jongens mochten zelf kiezen of ze wilden acteren, zingen of dansen. Aan de hand van hun keuze werd het scenario wat aangepast zodat alle kinderen op het podium komen. Op deze manier krijgt elk kind de kans een rol te vertolken, wat uiteindelijk ook het hoofddoel is van onze musical. Het is een muzische ervaring die elk kind levenslang bijblijft”, verzekert juf Kristien Jacobs, die samen met haar collega Peter Zwertvaegher de musical regisseert.

Al sedert het begin van het schooljaar wordt er met de 41 kinderen geoefend aan de liedjes, terwijl er vanaf januari druk gerepeteerd wordt aan de rollen en de dansjes. Ook de kledij en een aantal decorstukken zijn van eigen makelij. “Tijdens het stuk worden er acht liedjes gebracht, aangevuld met dansjes en een surprise-act. Het zingen wordt bovendien versterkt door een koor met 45 zangers van het zesde leerjaar”, licht muzikant Thian Smet toe.

Sterre Declerck vult aan: “Ik ben wel wat zenuwachtig, want het is mijn debuut op de planken. Als choreograaf moet ik praten met een Amerikaans accent en heel wat Engelse termen gebruiken. Maar het zal lukken! We hebben heel wat geoefend met juf en meester, en ook mijn broers hebben het vroeger gedaan”, aldus nog Sterre. Kaarten (5 euro volwassenen en 3 euro jongeren) bij leerkrachten en directie van de Sint-Lodewijksschool, Guido Gezellestraat 19, Konterdam of 059 50 22 97. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier