Moeder dient klacht in na pesterijen zoon in Dudzele

Daan Van Ansem (10) zit in het vierde leerjaar op basisschool De Lenaard in Dudzele. © PDV
Redactie KW

Daan (10) loopt school in de Dudzeelse basisschool De Lenaard en wordt volgens zijn moeder al een hele tijd gepest. De directeur onderneemt volgens de moeder te weinig actie om het gepest te stoppen. Politie Brugge bevestigt dat de moeder een klacht heeft neergelegd.

Daan Van Ansem (10) zit in het vierde leerjaar op basisschool De Lenaard in Dudzele. Volgens zijn moeder Christa Galle (45) wordt Daan sinds enkele weken verbaal en fysiek gepest, maar grijpt de directeur van de school niet in. “Mijn zoontje wordt al enkele weken zwaar gepest, en dit moet nu ophouden. Het zijn meer dan enkele vuile woorden, er is zelf sprake van herhaaldelijk fysiek geweld”, beweert moeder Christa Galle (45). Zij houdt haar zoon voorlopig thuis, totdat er iets wordt ondernomen tegen de pesterijen.

Goed in de omgang

Daan loopt school in basisschool De Lenaard sinds 1 januari. Volgens zijn moeder kan hij het heel goed vinden met zijn klasgenootjes en is Daan gemakkelijk in de omgang. Kinderen uit het zesde leerjaar zouden het volgens de moeder niet goed kunnen verkroppen dat hij goed in de groep ligt. “Het zijn niet de kindjes uit zijn klas, maar leerlingen uit het zesde leerjaar die Daan pesten. Het gaat soms echt tot in het extreme. Zo werd zijn hoofd eens geklemd tussen de deur van het toilet. Hij kwam thuis met een grote blauwe plek op zijn voorhoofd, en toen ben ik naar de directeur gestapt”, vertelt Christa.

“Het CLB raadde me aan een klacht neer te leggen bij de politie en dat heb ik ook gedaan”

De directeur sprak de pesters erover aan, maar dat bleek niet veel aan de situatie te veranderen. “Na mijn gesprek met de directeur hielden de pesterijen niet op. Daan werd nu niet meer gepest binnen de schoolmuren, maar wel daarbuiten. Vorige week werd Daan door enkele leerlingen opgewacht aan de schoolpoort. Uit angst voor de jongens, is hij teruggekeerd naar huis en toen zijn ze hem zelfs gevolgd tot bij ons thuis,” vertelt moeder Christa.

Klacht neergelegd

Toen Daan deze week weer met blauwe plekken thuiskwam, had Christa er genoeg van. “Ik heb de directeur erover aangesproken maar hij wil mij niet geloven zolang ik geen bewijzen heb. Toen had ik er genoeg van en heb ik het CLB op de hoogte gebracht. Zij raadden me aan een klacht neer te leggen bij de politie en dat heb ik ook gedaan. Als de directeur niks wil ondernemen en mij zoontje niet wil helpen, dan moet het maar op deze manier”, besluit de moeder.

De school beweert het hier niet bij te laten, maar wil ook niemand met de vinger wijzen. “Onmiddellijk nadat de ouders meldden dat er op de speelplaats een conflict was geweest, hebben we ingegrepen. We zijn dit ook blijven opvolgen en hebben al het mogelijke gedaan. Wat we zeker niet willen is kinderen onterecht beschuldigen en straffen. Het is dan ook normaal dat we hier toch ook voorzichtig in zijn. We hebben de ouders alvast uitgenodigd voor een gesprek in aanwezigheid van iemand die kan bemiddelen.”

Politie Brugge bevestigt dat de moeder een klacht heeft neergelegd maar wenst er verder niets over te zeggen. (LQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier