Minister Vandeurzen legt eerste steen (in karton) van kinderdagverblijf in Deerlijk

11/10/17 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:40

Met kartonnen bouwstenen, werfhelmen voor de peuters en in aanwezigheid van directie en personeel legde minister Jo Vandeurzen woensdagmiddag de symbolische eerste steen van het nieuwe kinderdagverblijf.

Minister Vandeurzen legt eerste steen (in karton) van kinderdagverblijf in Deerlijk

Minister Vandeurzen midden en groep peuters bij de symbolisch eerstesteenlegging voor het kinderdagverblijf op het Gaverdomein. © (Foto MV)

In 2000 werd een bestaand kinderdagverblijf op de wijk Braamakker overgenomen door 'kinderopvang H. Hart'. Na de sluiting van het Gaverbad bereikte men in 2013 met het gemeentebestuur een overeenkomst om de site van het zwembad een nieuwe toekomst te geven door de inplanting van kinderopvang voor de bevolking van Deerlijk en omstreken.

Tine Vermeersch van de zorggroep vertelde dat de lokalen in het najaar van 2018 zullen klaar zijn. "Wij kozen voor een modern ontwerp met veel bewegingsvrijheid en lichtinval. Dit voor 44 kinderen tussen 0 en 3 jaar."

"Dit is een mooi project dat mee de combinatie vormt met de vele kleinschalige initiatieven met als doel tegen 2020 overal in Vlaanderen kinderopvang te hebben", aldus minister Jo Vandeurzen.

(MV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!