Minister Crevits bezoekt nieuwe campussen in Blankenberge

13/10/17 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:04

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kwam vrijdag het lintje doorknippen van de twee gloednieuwe campussen die scholengemeenschap Blankenberge-Wenduine op 1 september in gebruik nam.

Minister Crevits bezoekt nieuwe campussen in Blankenberge

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) was duidelijk onder de indruk van de moderne nieuwe schoolgebouwen. De scholengemeenschap kreeg daarvoor steun uit het subsidieproject Scholen van Morgen. In de campus Zuidlaan van Sint-Jozef Sint-Pieter zitten nu 378 kinderen van peuter tot en met vierde leerjaar. Het zijn de leerlingen van het voormalige Zandschooltje en de basisschool Sint-Pieter. Op de nieuwe campus in de Weststraat, zitten 149 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit de drie Blankenbergse vrije basisscholen voortaan samen met de 66 kinderen van het Buitengewoon Onderwijs De Schuit. We zien de minister hier in het gezelschap van coördinerend directeur Bart Boydens en Johan Lowyck, voorzitter van het schoolbestuur Vrij Onderwijs Blankenberge-Wenduine.

(WK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!