Merel kijkt uit naar P(ark)ours in Oekene: "Wil het liefst niets missen"

12/10/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 11/10/18 om 10:38

Op zaterdag 20 oktober is er een nieuwe editie van de loopwedstrijd P(ark)ours op een gesloten parcours in en rond basisschool De Ark. De opbrengst gaat naar de strijd tegen mucoviscidose. Niet toevallig, want met Merel hebben ze een leerling die de ziekte heeft. "Ik wil geen speciale behandeling, ik wil plezier maken, net zoals alle andere meisjes van mijn leeftijd", vertelt Merel.

Merel Gadeyne (10) is de dochter van Kim Blomme en Aart Gadeyne, met Felix heeft ze nog een jonger broertje. Het gezin woont in de Edmond Van der Scheldenstraat in Rumbeke. Ze zit momenteel in het vijfde leerjaar in basisschool De Ark in Oekene. "Toen ze klein was, zijn we bewust op zoek gegaan naar een school waar ze met een open geest naar mucoviscidose kijken. We hadden meteen een goed gevoel bij de Oekense basisschool. Bovendien kon ze beginnen bij juffrouw Sandrine Verstraete, onze buurvrouw en zo ook al vertrouwd met de ziekte", vertelt mama Kim Blomme.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!