Meer dan honderd kleuters geëvacueerd in Zwevezele

Er werden druktesten uitgevoerd om het rusthuis van de nodige gasleidingen te voorzien. © Nele
Redactie KW

In de kleuterafdeling van basisschool De Vlieger zijn ruim honderd kinderen geëvacueerd nadat er een gasgeur werd vastgesteld.

Donderdagvoormiddag omstreeks 11.30 uur brak er even paniek uit in De Vlieger langs de Pastorijstraat in Zwevezele. Er werd een gasgeur waargenomen. De brandweerploeg van Wingene kwam ter plaatse en nam het zeker voor het onzekere. “Bij aankomst stelden we een gasgeur vast en besloten we om de meer dan honderd kleutertjes te evacueren”, verduidelijkt Marnix Deroo van de brandweer.

“De kinderen werden veilig overgebracht naar de lagere school De Regenboog in Zwevezele. Eandis voerde werkzaamheden uit aan het nieuwe woonzorgcentrum Maria ter Ruste, dat zich juist aan de overkant van de school bevindt. Er werden druktesten uitgevoerd om het rusthuis van de nodige gasleidingen te voorzien. Blijkbaar liep er iets mis. Wij deden de nodige metingen in de school. Het grote gevaar is momenteel geweken“, klinkt het.

Vrije Basisschool De Vlieger.
Vrije Basisschool De Vlieger.© Nele

Directeur Ronny Werbrouck stelde iedereen gerust. “Ik ben heel tevreden dat alles goed afgelopen is. De kleuters werden in veiligheid gebracht en het kind komt altijd op de eerste plaats. De leerlingen konden in de lagere school langs de Regenboogstraat verblijven. Alles verliep vlot en ordentelijk. Ik probeerde iedereen gerust te stellen. We kregen groen licht en de kinderen kunnen opnieuw naar hun vertrouwde school terugkeren.”

(Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier