Meense speelpleinwerking wordt omgedoopt tot ‘Het Speelbeest’

Op Park Ter Walle is spelen dezer dagen heilig. © Foto MPM
Redactie KW

‘Het Speelbeest’, zo heet de hervormde speelpleinwerking in Park Ter Walle. “De naam sluit perfect aan bij die van de werking in Lauwe”, aldus een tevreden schepen van Jeugd, Griet Vanryckeghem.

De stedelijke Jeugddienst zit sinds vorig jaar in de nieuwe zaal Park Ter Walle. Ook de twee Meense speelpleinwerkingen – D’n Molshoop en Sproetel – verhuisden mee. “Bovendien werden de twee werking tot een gezamenlijke organisatie samengebracht”, legt schepen voor Jeugd Griet Vanryckeghem (N-VA) uit. “Nu kiezen we met ‘Het Speelbeest’ voor een nieuwe naam én een nieuw logo.”

Volgens de schepen en de Jeugddienst vat de nieuwe naam het best het recht op spelen van de Meense kinderen. “Dat is nog steeds de ultieme bestaansreden van onze stedelijke speelpleinwerkingen: kinderen een zorgeloze tijd vol ravotten bezorgen. ‘Het Speelbeest’ sluit verder ook perfect aan bij die van de werking in Lauwe, De Speelveugel.”

Online inschrijven

Nog nieuw is het inschrijvingssysteem van de Jeugddienst. “Heel recent lanceerden we een online platform waar ouders terecht kunnen om hun zoon of dochter in te schrijven“, aldus de schepen nog. “Heel wat ouders vinden vlot die digitale weg: tijdens de paasvakantie waren gemiddeld 130 kinderen per dag ingeschreven. Vanaf maandag 16 april kunnen geïnteresseerde ouders intekenen voor de zomervakantie via reservaties.menen.be.”

De voorbije weken kon de speelpleinwerking rekenen 17-tal animatoren per dag. Volgens de schepen is hun enthousiasme doorslaggevend voor het succes in Menen. “Ze doen alles op vrijwillige basis, de animatoren zijn de motor van de speelpleinwerking. Daarom proberen we hen af en toe in de bloemetjes te zetten, met een jaarlijkse bedankingsreceptie, een gadget of teambuildingsactiviteiten bijvoorbeeld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier