Meense jeugd maakt voortaan zelf eigen computerspelletjes

De deelnemers aan de eerste sessie van Crea-Tech, de vervanger van 't Kleurpaletje, samen met de verantwoordelijken van de Jeugddienst, hun begeleiders en schepen Griet Vanryckeghem. © WO
Redactie KW

Voortaan kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar op woensdagnamiddag allerlei technologische snufjes ontdekken en hun creativiteit botvieren tijdens de workshops van Crea-tech.

De voorbije jaren bleef de belangstelling van het jeugdig volkje voor ‘t Kleurpaletje, een wekelijks knutselatelier op woensdagnamiddag, verder dalen. Daarom stak de Jeugddienst van Menen samen met een tiental studenten sociaal werk van Vives Kortrijk de handen uit de mouwen om haar jeugdwerking in een compleet nieuw en eigentijds jasje te steken.

Creativiteit prikkelen

“Een degelijke jeugdwerking moet mee evolueren met de tijd en moet meer aanbieden dan knutselen alleen. Daarom hebben we besloten om voortaan te werken met workshops en externe lesgevers”, vertelt schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem. “Zoals de naam van ons nieuwe project al aangeeft zullen die workshops ofwel de creativiteit prikkelen, ofwel technologische snufjes introduceren.”

Om zoveel mogelijk kinderen tussen 6 en 12 jaar de kans te geven om deel te nemen aan Crea-Tech, vinden de workshops plaats op verschillende locaties in Menen, Lauwe en Rekkem. “Ook kiezen we er bewust voor om de activiteiten gratis en zonder vooraf inschrijven aan te bieden, zo werken we laagdrempelig”, aldus de schepen voor jeugd.

Circus

Crea-tech wil een leuke variatie aan activiteiten aanbieden. Tijdens een eerste activiteit in Park Ter Walle leerden de kinderen alvast hun eigen computerspelletjes maken en programmeren. Op 28 februari zal er een workshop circus gegeven worden in de Wijkschool Paradijs in Rekkem. Verder zijn er nog workshops gepland rond virtual reality, valse wonden maken, koken…

Dankzij de vernieuwde jeugdwerking Crea-tech kunnen de kinderen uit onze stad naast zich amuseren ook heel wat bijleren. Wie weet kan een workshop programmeren voor hen een eerste prikkel zijn om er zich later verder in te verdiepen”, besluit schepen Vanryckegem.

De activiteiten van Crea-tech vinden plaats op woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur op zes locaties: voor Menen zijn dat Jeugdcentrum Park Ter Walle, CC De Steiger, Avondwerking ‘t Kot en school De Vlier. Daarnaast zijn er ook workshops in Wijkschool Paradijs in Rekkem en in de Verrijzeniskerk te Lauwe. Meer info rond data, locaties en activiteiten vind je op https://www.menen.be/producten/crea-tech. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier