Marieflo is de vierde dansschool in een en dezelfde gemeente

De nieuwe dansschool Marieflo met de deelnemers aan het zomerkamp. Marie-Lien Valcke staat achteraan, vijfde van links. © SLW
Stefaan Lernout

Dansen zit in de lift, zeker in Wevelgem waar naast Pirouette, Go4Dance en KreaDance er vanaf deze zomer een vierde speler is bijgekomen. Marieflo heet de dansgroep die oefent in Keep-Fit.

Marie-Lien Valcke (25) gaf jarenlang les bij Go4dance, tot ze dit jaar besloot haar eigen dansgroep op te richten. Marieflo heet de nieuwe groep, een samentrekking van haar naam ‘Marie-Lien’ en die van haar vriend, Floris Verschoore. Negentig dansers stappen mee in het nieuwe concept omdat Go4Dance niet langer in de discostijl deelneemt aan wedstrijden. Bij Go4dance gaf ze les aan vijf groepen Disco Dans, waaronder het elite team ‘Feeling’.

“Ik kon me niet langer vinden in de filosofie van Go4Dance”, legt Marie-Lien haar beslissing uit. “Ik wilde eerder competitiegericht werken, toen ik merkte dat het bestuur niet dezelfde ambitie deelde, besloot ik mijn eigen weg te gaan. Alhoewel recreatieve dansers bij mij zeker ook welkom zijn. Ook voor Hip Hop.”

Daar Go4Dance het mutatieformulier ondertekende voor de dansers Disco en toelating gaf om met dezelfde groepen in competitie uit te komen, kan ze meteen met dezelfde teams op een gelijkwaardig niveau in competitie stappen.

“Haar ambitie gevolgd”

Hoewel ze er aanvankelijk hun zegen over gaven, blijkt Go4Dance bij monde van voorzitster Veronique Vermassen toch niet erg gelukkig met hoe alles uiteindelijk is verlopen. “Marie-Lien haar ambitie op wedstrijdniveau hebben we steeds gevolgd”, werpt de voorzitster op. “We namen tot tweemaal toe deel aan het WK, maar we wilden inderdaad niet nog verder uitbreiden. Dergelijke kampioenschappen nemen een flinke hap uit ons budget en we willen onze recreatieve dans niet verwaarlozen.”

Marie-Lien gaf trouwens nooit Hip Hop bij ons. Het is erg jammer dat we niet langer in Keep Fit terechtkunnen, maar Go4Dance organiseert nog een brede waaier aan stijlen in de gemeentelijke sporthallen. Ook Disco.” (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier