Mariaschool in Harelbeke krijgt er drie kleuterklassen bij

Ruben Seynaeve, de directeur van de Mariaschool, zette samen met de leerkrachten en medewerkers de puntjes op de i. © LOO
Redactie KW

In de Mariaschool is het oude kinderdagverblijf De Kolleblomme verbouwd tot drie volwaardige kleuterklassen. Dat brengt het aantal kleuterklassen nu op vijf, goed voor 75 kleuters.

De voorbije week werd er met man en macht gewerkt om tegen de eerste schooldag de drie nieuwe kleuterklasjes af te werken. “Er is een beetje stress om alles tijdig af te krijgen, maar het komt in orde. Zo werd ons verzekerd door de toegewezen firma Maes en Coucke die via een openbare aanbesteding de werken uitvoert”, duidt directeur Ruben Seynhaeve. “We hadden twee jaar geleden de verwarmingsketel al vernieuwd en het dak sterk geïsoleerd. Nu kwamen de verbouwingen.” De architect is Steven Verbeke. “Hij heeft een nieuwe vloer en een nieuw stuk dak gelegd. Het budget moest beneden de 125.000 euro blijven omdat het een korte termijndossier was.”

Alle hens aan dek

De overheid staat in voor 70 procent van de som, het katholieke basisonderwijs Harelbeke voor 30 procent. Daarnaast werd vooraan de school ook een nieuwe parking aangelegd. “De oude haag werd verwijderd en er komt op die plaats een loopstrook voor de kinderen. Zo moeten ze niet meer achter de auto’s lopen. Bedoeling is om de veiligheid van de kinderen en ouders aan de schoolpoort te verbeteren.” Ook hier is er nog een beetje werk.

“De omheining en poorten moeten nog geplaatst worden. Maar dat zou ook allemaal in orde moeten zijn”, aldus verantwoordelijke van het hoofdbestuur Jaak Holvoet, die de werken van nabij opvolgt. De klassen worden op 3 september in gebruik genomen, maar er is nog werk aan de winkel. “Alle personeel helpt mee om de meubeltjes, bankjes en stoelen naar de nieuwe locatie te verhuizen. De kleuterjuffen hebben nog werk om de pictogrammen, tijdslijn, takenbord en kalender aan te brengen. Daarna volgt nog de installatie van speel-, spel- en rusthoekjes”, aldus Ruben.

“Het slaapklasje verhuist binnen de school en op termijn wordt een van de vrijgekomen lokalen misschien ingericht als refter.” Volgens de directeur zal alles klaar zijn tegen 31 augustus, want dan komen de kinderen al boeken ophalen.

“Zo zouden we het schooljaar ‘in het nieuw’ moeten kunnen starten.” De Mariaschool aan de Schoolstraat telt 76 kleuters en 150 leerlingen in de lagere afdeling. (Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier