Magere opkomst voor jongerenevement rond duurzame ontwikkeling

© Benny Proot
Redactie KW

Slechts enkele honderden jongeren woonden vrijdagnamiddag het gratis evenement Action/2015 op het plein aan de achterkant van het station in Brugge bij.

Met het evenement wilden de organisatoren jongeren warm maken en sensibiliseren voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen moeten de volgende vijftien jaar een opvolger worden van de bekende Millenniumdoelstellingen, die de grenzen aan de groei op onze planeet en de ongelijkheid in de wereld op de politieke agenda plaatsten.

Action/2015 bood ludieke animatie van de geschifte Gentse bende Cirq, een optreden van School is Cool en stralend lenteweer. Ondanks dit ambitieuze programma daagden slechts enkele honderden jongeren op. Velen onder hen zongen aan het eind wel het campagnelied ‘Laat zien dat je het meent’ mee dat Jason Dousselaere, bekend van onder meer The Violent Husbands, geschreven had.

Een clip van dit nummer zal naar (inter)nationale politici gestuurd worden in de hoop dat ze de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen mee helpen ondersteunen.

Veel goede wil dus, maar Brugge is zeker studentenstad Gent (nog) niet.

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier