Lisa De Ruyck begint met veel zin aan haar taak als directeur van de Broederschool

10/01/18 om 15:29 - Bijgewerkt om 16:58

Lisa De Ruyck is er nog maar 30 maar heeft al een gevarieerd onderwijsparcours afgelegd. Lisa is de nieuwe directeur van de Broederschool en ze heeft er heel veel zin in. "Dit wordt een heel mooi project", lacht de kersverse directeur in het begin van het tweede trimester.

Het stond een beetje in de sterren geschreven dat de in Gent geboren maar in Ronse getogen Lisa De Ruyck in het onderwijs zou terecht komen. Beide ouders staan in het onderwijs: mama geeft Lichamelijke Opvoeding en papa was tot vorig jaar directeur van enkele lagere scholen en is nu overkoepelend directeur bouwinfrastructuur voor alle katholieke scholen in Ronse. Lisa heeft Taal en Letterkunde gestudeerd in Gent en volgde ook de Lerarenopleiding. "Mijn ouders hebben me nooit in de richting van het onderwijs geduwd. En ik heb eigenlijk maar beseft dat ik in het onderwijs wilde stappen toen ik stage deed tijdens mijn Lerarenopleiding. Ik geloof trouwens dat je niet vroeger kunt weten of het onderwijs iets voor jou is. Werken met jonge mensen is zo specifiek, zo uniek dat een onderwijscarrière niet voor iedereen is weggelegd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!