Lieven Boeve op werkbezoek in Kortrijk

In Kouter Kortrijk kookten de leerlingen grootkeukenmedewerker voor het gezelschap. © foto EDB
Redactie KW

Lieven Boeve, directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, kwam vrijdag naar Kortrijk voor een werkbezoek.

Het werkbezoek van Lieven Boeve kaderde in de werking van het ondersteuningsmodel en inclusie. ‘s Morgens trok de directeur-generaal naar Kouter Kortrijk, waar hij in gesprek ging met enkele leden van het beheerscomité, de coördinatoren en enkele ondersteuners van Ondersteuningsnetwerk Zuid, waarvoor Kouter Kortrijk contactschool is. In Kouter Kortrijk worden zowel onderwijsvorm 1, 2 als 3 aangeboden aan jongeren met type 2 en 9. Lieven Boeve bezocht zowel de Hoge als de Lage Kouter en het Multifunctioneel Centrum (MFC) op de Hoge Kouter. ‘s Middags kookten leerlingen grootkeukenmedewerker bij Kouter Kortrijk voor de directeur-generaal.

De Kindervriend

Na de middag trok Lieven Boeve naar De Kindervriend in Rollegem om kennis te maken met de werking van de school, het MFC en het revalidatiecentrum. Bestuurders van de verschillende vzw’s zaten samen met hem rond de tafel. “Onderwijs en zorg bieden binnen regio Zuid-West-Vlaanderen is onze hoofdopdracht en blijft elke dag voor ons een grote uitdaging”, aldus Wim Camelbeke, directeur van de BO-school in De Kindervriend.

Alle partijen vonden het een vruchtbare en constructieve namiddag. Lieven Boeve had een luisterend oor en gaf De Kindervriend een schouderklopje.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier