Lichtervelde stelt ‘Huis van het Kind’ voor

Griet Serroels, Nele Sinnaeve en schepen Els Kindt stellen het logo van 'Huis van het Kind Lichtervelde' voor. © Foto Kurt
Redactie KW

Lichtervelde heeft dinsdagavond zijn ‘Huis van het Kind’ voorgesteld in De Ploeg. Het Huis van het Kind Lichtervelde is een samenwerkingsverband tussen diensten die werken rond gezinsondersteuning en opvoedingsondersteuning.

Het Huis van het Kind is een initiatief van Kind & Gezin. Bedoeling is de krachten te bundelen van iedereen die zich dagelijks inzet voor gezinnen met kinderen en jongeren, om zo die gezinnen beter te kunnen ondersteunen.

“Het Huis van het Kind Lichtervelde zal geen fysiek punt zijn, maar een netwerkorganisatie”, aldus Griet Serroels, coördinator van IBO De Duiventil. “Het Sociaal Huis wordt de draaischijf en het aanspreekpunt. In Lichtervelde bundelen de scholen, de kinderopvanginitiatieven, de gemeente, het Sociaal Huis, de jeugddienst, de bibliotheek, de Gezinsbond en consultatiebureaus uit Torhout en Hooglede-Gits de krachten om een afgestemd aanbod te voorzien voor ouders.”

Het Huis van het Kind Lichtervelde is ondertussen operationeel. Op zaterdag 23 mei is er het filmfestival met vertoning van de tien kortfilms die gemaakt werden door lokale jongelui. Als afsluiter van het filmfestival, dat plaatsvindt in Cinema De Keizer van 13 tot 18 uur, worden de ‘Gouden Appel Awards’ uitgereikt.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier