Lesmarathon voor het goede doel in Guldensporencollege Gullegem

Tijdens de eerste sessie van de lesmaraton konden de leerlingen van VTI Gullegem onder meer kiezen voor een snelcursus basgitaar. © SL
Redactie KW

De leerlingen van het vierde jaar in het Guldensporencollege campus Gullegem blijven 24 uur lang op school voor het goede doel. Deze morgen rinkelde de schoolbel zoals gewoonlijk om 8:30 uur, vertrekken naar huis doen ze pas zaterdagmorgen om 8:30 uur. Moe maar ook wijzer. Zo worden ze onder andere ingeleid in de wondere wereld van de duivensport.

De 22 leerlingen van het vierde jaar Houtbewerking, Elektronica en Industriële Wetenschappen organiseren een lesmarathon die op vrijdagmorgen begon met het gewone uurrooster van de dag, gevolgd door een alternatief rooster vanaf 16.30 uur tot zaterdag 1 december om 8.30 uur. Vrijdagnacht zal er dus heel wat bedrijvigheid zijn op de campus Gullegem van het Guldensporencollege, leerkrachten en occasionele lesgevers houden de leerlingen bij de les zodat die niet omvallen van vermoeidheid.

24 uur les

“De leerlingen kwamen op het idee om deze lesmarathon te organiseren, ze wilden iets ‘tofs’ doen op hun school en zo dragen ze een steentje bij tot de warmste week”, vertelt leerkracht Stephanie Penez. “Als goed doel kozen we voor de organisatie ALS Liga België vzw die de strijd aangaat tegen de vreselijke ziekte ALS. Tijdens de bezinning kregen de leerlingen hier al meer info over door een arts die voor ALS liga werkt.”

De leerlingen laten zich sponsoren per uur les dat ze volgen, de lesmarathon eindigt op zaterdagmorgen 1 december om 8:30 uur met een ontbijt waarop ook de ouders uitgenodigd worden. Ondertussen krijgen ze een waaier aan interessante lesonderwerpen. De brandweer komt langs, ze krijgen uitleg over het OCMW, er is EHBO met het Rode Kruis, een initiatie dans en gebarentaal en zoveel meer.

Slaapmarathon

“Er komen heel wat occasionele lesgevers langs die op hun gebied specialisten zijn en de leerlingen onderdompelen in een wereld die voor hen helemaal nieuw is”, vervolgt Stephanie. “Sara en Simon Debacker, kinderen van directeur Chris Debackere en Belgische kampioenen verzorgen een sessie trampolinespringen. West-Vlaams kampioen Jurgen Delbecque deelt zijn passie voor de duivensport, Pedro Fioen maakt ze wegwijs in gevechtsport en tussendoor maken we samen hapjes klaar.”

Dat om 5:30 uur de leerlingen eventjes de ogen mogen sluiten is niet meer dan normaal tijdens de Yoga sessie. Waarna ze helemaal klaar zijn om hun ouders te ontvangen op het ontbijt en met hun huiswaarts te keren voor een verdiende slaapmarathon.

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier