Leerlingen Zonneburcht palmen bibliotheek van Waregem in

Het was Kathleen Decorte die de leerlingen begeleidde om de illustratie ven Carll Cneut vorm te geven. © HDV
Redactie KW

De bibliotheek van Waregem en Zonneburcht werkten samen een uniek boekenproject uit.

Lezen, saai? Niet als het van de leerlingen van Zonneburcht afhangt. Samen met de bib sloegen ze de handen in elkaar. Drie weken lang werkten ze in hun klas rond boeken. Van reuzenboomhutten tot Elmer de gekleurde olifant, het werd een onvergetelijk project.

De bibliotheek van Waregem en Zonneburcht werkten samen een uniek boekenproject uit. De leerlingen kwamen in het begin van het schooljaar in de bib langs voor een rondleiding. Zo leerden ze de bib van binnen en van buiten kennen. Van 23 januari tot en met 9 februari gingen ze in hun klas aan de slag. Ze kozen zelf rond welke boeken ze wilden werken. Zo werden strips, graphic novels, boeken van Marc De Bel, maar ook de boeken van Elmer en de reeks rond De Waanzinnige boomhut gekozen. Van badges maken, tot covers photoshoppen en tekenworkshops volgen, het was een intens maar onvergetelijk project.

Op vrijdag 9 februari van 13.30 tot 15.30 uur toonden de kinderen trots het resultaat van dit project. Ouders en grootouders waren eveneens van harte welkom om hun werk te komen bekijken. Het werd een boekentocht door de bib met verrassende activiteiten, prachtige knutselwerken en een heerlijk hapje.

(YVW/foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier