Leerlingen verkopen gepersonaliseerde YOLOshirts

We zien Amber Rosseel, Gauthier Vanborm, Chalina Vandevelde en Anke Rosseel elk in een gepersonaliseerde T-shirt van YOLOshirts. © Foto BC

Vier zevendejaarsstudenten van het Sivi in Torhout hebben YOLOshirts opgericht, een bedrijfje dat gepersonaliseerde T-shirts aan de man brengt. “We hopen met ons studentenbedrijfje een record te breken en de aandeelhouders het dubbele uit te keren van hetgeen ze betaalden voor hun aandeel”, klinkt het ambitieus bij de ondernemende studenten.

De tweeling Anke en Amber Rosseel (19) uit Eernegem, Chalina Vandevelde (18) uit Koekelare en Gauthier Vanborm (20) uit Oostkamp hebben een studentenbedrijfje opgericht. “We volgen allemaal het zevende jaar retail management and visual merchandising – vroeger de richting verkoop en etalage – aan het Sivi in Torhout. Een studentenbedrijf oprichten en uitbouwen is een van de opdrachten die we dit schooljaar krijgen”, begint het viertal. “Alle leerlingen mochten een productvoorstel doen en wij konden ons vinden in het idee om gepersonaliseerde T-shirts op de markt te brengen. Ons bedrijfje doopten we YOLOshirts, waarbij Yolo staat voor you only live once – je leeft maar één keer.

Opvoedersteam Sivi

Het viertal regelt de verkoop van de T-shirts van begin tot einde, maar voor het ontwerp en de bedrukking van de T-shirts doen ze een beroep op Print it All uit Aartrijke. “Zaakvoerder Jean Brusseel (bekend als Tattoo Jean, red.), doet meer dan alleen dat. Hij ondersteunt ons ook met zijn advies. We kunnen altijd op hem rekenen, ook als het snel moet gaan. Zo heeft onze directrice Hilde Maertens T-shirts besteld voor het opvoedersteam van het Sivi, omdat dit werd uitgeroepen tot Opvoedersteam van het Jaar 2018. We hadden slechts drie dagen om die klus te klaren, weekend inbegrepen! Voor ons was dat een belangrijke opdracht en we wilden de directrice absoluut niet teleurstellen. We hebben alles op alles gezet.”

“De T-shirts zijn te koop via onze webshop en kosten 12 euro, volledig afgewerkt. Dat is een heel scherpe prijs, maar minstens even belangrijk vinden we onze service naar de klanten toe. Zo bezorgen we onze leveringen altijd persoonlijk aan de klant.”

Ondertussen verkocht het viertal al zo’n 100 T-shirts. “We hadden een startkapitaal van 400 euro. Daarvoor verkochten we 40 aandelen van 10 euro. We zouden onze aandeelhouders op het einde van ons project graag 20 euro kunnen uitkeren. Dat is wel ambitieus, want het vorige record lag op 17 euro. Maar we gaan volledig voor ons doel. We werken heel goed samen en steken veel tijd in YOLOshirts. Het is ons kindje en we willen er goed voor zorgen!”

www.yoloshirts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier