Leerlingen van Het Spoor in Tielt steunen zieke klasgenootjes

16/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/03/18 om 20:59

Op de Nationale Pyjamadag kwamen heel wat leerlingen en leerkrachten van de Tieltse basisscholen in pyjama naar de klas. Niet zomaar en daar waren ze zich in Het Spoor heel goed van bewust. "Het zijn de leerlingen zelf die met het initiatief kwamen aanzetten", zegt zorgcoördinator Liesbeth Van Daele. "Ze zijn op die manier solidair met Elias en Julie, twee klasgenootjes die langere tijd afwezig zijn."

"Onze deelname aan Pyjamadag gebeurde een beetje halsoverkop. De dag voordien kleefden we nog druk stickers in de schriftjes van de leerlingen om de ouders op de hoogte te brengen. De leerlingen zelf gaven via hun leerlingenparlement de aanzet. We vonden dat natuurlijk mooi, al was de voorwaarde dat ze goed wisten waarom ze in pyjama naar school kwamen." De zorgcoördinator vertelt het zelf in aangepaste nachttenue. "Vorige week zei ik nog aan iemand dat we niet deelnamen, maar twee zieke leerlingen hebben de voorbije dagen de aandacht gevestigd op de nood en de mogelijkheden die er zijn...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!