Leerlingen Klein Seminarie protesteren tegen hervormingsplannen in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Het nieuwe toekomstplan voor de scholengroep Sint-Michiel blijft voor beroering zorgen. Vanochtend hielden de leerlingen van het Klein Seminarie een protestmars.

Het plan werd afgelopen donderdag aan alle personeelsleden voorgesteld, maar die reageerden ontstemd. “We gaan niet akkoord met de inhoud en kregen amper inspraak”, klonk het toen.

Nu is het protest ook uitgebreid naar de leerlingen zelf. Maandagochtend vatten ze, opvallend veel in het zwart gekleed, post aan de schoolpoort om hun ongenoegen te uiten. Met de ‘Geen Klein Seminarie zonder economie’ verwijzen ze naar het feit dat de school die hele richting dreigt kwijt te spelen en de slogan ‘RIP College’ laat weinig aan de verbeelding over.

Leerlingen Klein Seminarie protesteren tegen hervormingsplannen in Roeselare
© STEFAAN BEEL

De Facebookpagina De Nieuwe Groote Stooringe spaart de grote woorden ook niet. “Ons College dreigt op te gaan in eenheidsworst. Er was geen inspraak van leerkrachten, ouders en leerlingen en de gevolgen zijn niet te overzien. Onze economische richting verdwijnt volledig, de Latijnse uren moeten inboeten en we smelten samen met het VTI en VABI. Het Klein Seminarie dreigt zo op te houden te bestaan.”

“Wij kunnen en willen hier niet mee akkoord gaan en wij willen dan ook luid onze stem laten weerklinken binnen én buiten de collegemuren: wij pikken dit niet!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier