Leerlingen in Ieperse basisschool zitten binnenkort op ergonomische banken

13/03/18 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:33

Een Ieperse basisschool verving al hun banken en stoelen door een 300-tal nieuwe ergonomische exemplaren.

Leerlingen in Ieperse basisschool zitten binnenkort op ergonomische banken

"De leerlingen van de klas eerste leerjaar C hebben de nieuwe banken sinds het begin van dit schooljaar uitgetest", zegt Mia Ingelaere, directeur van vrije basisschool Lyceum Heilige Familie in Ieper. "We zijn er heel tevreden over. Daarom hebben we beslist om alle banken van de school in één keer te vervangen. We kozen voor hoge banken, die meer ergonomisch zijn. Als scholen moeten vernieuwen, wordt tegenwoordig veel meer rekening gehouden met ergonomie."

Delen

De oude banken van de basisschool worden verkocht aan andere scholen en ouders

Dat bevestigt Wim Daels, vertegenwoordiger van Vanerum uit het Vlaams-Brabantse Diest. Het bedrijf levert de banken. "Wij leveren al jaar en dag aan scholen, maar het is de eerste keer dat ik zo'n grote bestelling heb van ergonomische banken. Beweging wordt meer en meer gestimuleerd in scholen. Aan deze soort stoelen en tafels kan je vier houdingen aannemen, onder meer door een verstelbaar voetstuk. Aan een klassieke lessenaar zit je van 's morgens tot 's avonds in dezelfde houding. De banken staan op wieltjes en kunnen dus verreden worden om een andere klasinrichting te maken. De rug van leerkrachten wordt minder belast doordat ze niet meer moeten bukken bij het begeleiden van een leerling. We zijn trouwens heel fier dat we een Belgische fabrikant zijn. Vanerum heeft al gelijkaardige banken geleverd aan scholen in het buitenland, zoals in Koeweit en Abu Dhabi."

De oude banken van de basisschool worden verkocht aan andere scholen en ouders. "Met de opbrengst kopen we boeken aan voor ons nieuw leesproject op school", aldus Mia. "Een 100-tal stoelen en een 20-tal banken wordt geschonken aan een school en weeshuis in Kameroen. De aspi's van Chiro Zillebeke helpen de banken vervangen tijdens de paasvakantie. In ruil sponsoren we hun kamp."

(TP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!