Leerlingen Ensorinstituut Oostende winnen nationale kapperswedstrijd

Trots met de behaalde prijzen op The Young Hairdressers Trophy, maar alweer aan het bijleren in de praktijkklas: Shauni Fordham, Vienna Pots, Marie Desmyter en Charlotte Haegheman, geflankeerd door hun leerkrachten dany Spaepen en Heidi Six. (Foto Rio)
Redactie KW

Op The Young Hairdressers Trophy, een nationale interscholenwedstrijd die georganiseerd wordt door de Unie van Belgische Kappers, hebben de leerlingen uit het zevende jaar Haarstilist van het Ensorinstituut hoge ogen gegooid.

Charlotte Haegeman won drie eerste prijzen (streetfashion dames, brushing en color), Shauni Fordham kaapte twee keer de derde plaats weg en Vienna Pots veroverde een bronzen medaille.

Ook in het algemeen klassement voor dames brushing toonden voornoemde leerlingen, samen met Marie Desmyter, zich de beste van het hele lot. Uitblinker Charlotte Haegheman wil later als zelfstandige aan de slag gaan, maar zal eerst nog een jaar extra schoonheidszorgen volgen.

Goede locatie vinden

“Ik weet dat het niet gemakkelijk is om een zaak uit de grond te stampen die leefbaar is, maar met veel inzet en kwaliteitsvol vakwerk kan dat lukken”, aldus de vastberaden kapster in spe. “Je moet ook een beetje uitkijken waar je een kapsalon wil openen. Ik mik op Mariakerke.”

“Daar zijn er niet veel en er is een groot potentieel aan klanten. Uiteraard zal ik het haar van de mensen kappen zoals zij het zelf willen, maar ik zal toch proberen hen een moderne look aan te praten, want een originele creatie in een kapsel steken is het liefste wat ik doe.” (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier