Laatstejaars vieren hun 100 dagen in Waregem

Onder andere de leerlingen van het OLV Hemelvaart met Hermine Benoit en Anke Desmet waren van de partij. © HDV
Redactie KW

Zo’n 600 laatstejaarsleerlingen van het secundair onderwijs vieren vandaag hun 100 dagen. Net als vorig jaar gelden er opnieuw strenge regels.

Donderdagavond stond er vanaf 21 uur een stevige fuif op het programma met Hawkeys, Tymson, Drumtomation, Turnity en dj NoReference in Sportkafee Jeugdcentrum, waar toch een 250-tal jongeren present tekenden. Dat was een opwarmertje, want vrijdagmorgen vonden de ‘echte’ 100 dagen dan plaats. Het feest startte al om 6.30 uur op een afgebakende zone voor het winkelcentrum Het Pand in het stadscentrum. Dj Djotty zorgde tot 8 uur voor sfeer.

Vuurwerk en bengaals vuur waren verboden. Overtreders riskeerden een boete van 50 euro. Ook klassiekers, zoals scheerschuim, eieren en bloem waren niet toegelaten. De cafés en nachtwinkels mochten geen alcohol serveren in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 3 tot 8 uur. Agenten hielden een oogje in het zeil, maar zo goed als iedereen hield zich aan de regels. Van 8 tot 16 uur speelde het grote feest zich dan af binnen de vier muren van de diverse scholen. Na enkele activiteiten in de loop van de dag gaat het feest vanavond verder met dj’s.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier