KSA Noordzeegouw viert 90ste verjaardag in Ieper

19/03/18 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:17

Meer dan 4.000 West-Vlaamse KSA'ers trekken op 1 mei naar Ieper om de 90ste verjaardag van KSA Noordzeegouw te vieren.

KSA Noordzeegouw viert 90ste verjaardag in Ieper

Op de foto zien we v.l.n.r. schepen Jef Verschoore, schepen Stephaan De Roo, Xavier Montaine en Laurens De Loof van KSA Noordzeegouw, schepen Eva Ryde, OCMW-voorzitter Marieke Cloet en schepen Katrien Desomer. © (Foto TOGH)

KSA Noordzeegouw is de koepelorganisatie van 64 KSA-groepen in West-Vlaanderen en bestaat dit jaar 90 jaar. Om dat speciale jubileum te vieren organiseert de organisatie op dinsdag 1 mei een Gouwdag Plus in Ieper. "De kinderen en jongeren van alle KSA-groepen van KSA Noordzeegouw zijn welkom om deze speciale dag te beleven in de Vredesstad", zegt persverantwoordelijke Laurens De Loof van KSA Noordzeegouw. "Het evenement is dan ook gratis. Momenteel zijn er al 4.000 leden ingeschreven. Er kunnen er nog bijkomen. Meer dan 300 vrijwilligers zullen alles in goede banen leiden."

"De dag start met een verhalend kader waarbij Moeder Aarde aan haar vijf inderen de aardbol schenkt en hen de boodschap meegeeft dat ze er iets moois van moeten maken", vervolgt Laurens. "Er worden activiteiten per ban of leeftijdsgroep georganiseerd over de hele stad en daarbuiten. Zo worden de Vestingen ingenomen, het Tortelbos, het Minneplein, Posthoornwijk, de Grote Markt, de terreinen aan de Fenix... Sympathisanten, ouders en oud-KSA'ers zijn welkom op het slotmoment om 15.30 uur op de Grote Markt. Er is deze dag ook een kleine tentoonstelling in het Vleeshuis over de geschiedenis van KSA Noordzeegouw."

"Een team vrijwilligers is al ruim een jaar geleden gestart met de voorbereidingen van dit groots evenement. Het vorige evenement met dergelijke omvang dateert van 2002. Toen organiseerden we een Gouwdag voor ons 75-jarig bestaan in Roeselare", besluit Laurens.

(TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!