Kortrijkse hogeschool ontwikkelt klaslokaal van de toekomst

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Hogeschool Vives uit Kortrijk heeft een gloednieuw pop-up klaslokaal ontwikkeld dat vol zit met technische snufjes. Het is de eerste keer in Vlaanderen dat zo een lokaal gebruikt wordt. Vives werkte voor het project samen met grote namen als Barco, Televic, Didakta en Signpost.

De Hogeschool wil met het hoogtechnologische lokaal vooral zijn docenten voorbereiden op de nabije toekomst. De tijd van schoolborden met krijt is definitief voorbij. Het mobiele lokaal doet op dit moment de verschillende campussen van de hogeschool aan. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk docenten er snel mee vertrouwd geraken.

Voor studenten lijkt het project in elk geval alleen maar voordelen te hebben. Zo zullen zij de les kunnen volgen vanop afstand. Alles wordt opgenomen. Daarnaast kunnen ze ook aan de slag met de Playtable en Virtual Reality brillen.

Kortrijkse hogeschool ontwikkelt klaslokaal van de toekomst

Voor de inrichting van de pop-up classroom werkte Vives samen met Didakta, de productspecialist in schoolmeubilair, digitale en IT-oplossingen. De onderwijsspecialisten van Vives zochten vooral naar flexibele, dynamische en organische opstellingen die in combinatie met de nieuwe technologieën een harmonisch geheel vormen.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier