KLJ Sint-Kruis-Vivenkapelle wint het Sportfeest van KLJ Gewest Brugge

30/07/18 om 08:01 - Bijgewerkt om 08:00

De landelijke jongeren mochten zich in sterkte meten tijdens de massaloop, de estafette, het wielrennen, het touwtrekken, de kringdans, de Fil Rouge, de piramidebouw en het slotspel.

KLJ Sint-Kruis-Vivenkapelle wint het Sportfeest van KLJ Gewest Brugge

Maandenlang hadden de deelnemende KLJ-groepen uit Oedelem, Sint-Kruis, Oostende-Houtave, Uitkerke, Beernem en Oostkamp er naar uitgekeken. Wie zou dit jaar de sterkste zijn in het jaarlijkse sportfeest?

Eerst en vooral waren er zondagochtend de mooi versierde wagens die na de eucharistieviering in de Sint-Pieterskerk vaart zetten naar de feestweide in Moerbrugge. Daarna mochten de landelijke jongeren zich in sterkte meten tijdens de massaloop, de estafette, het wielrennen, het touwtrekken, de kringdans, de Fil Rouge, de piramidebouw en het slotspel. Dat het resultaat van de Oostkampse groep wat zou tegenvallen was te verwachten. Als organiserende groep hebben ze de voorbije dagen de naad uit hun lijf moeten werken om de organisatie van al de spelen te verzorgen. Het was de groep uit Sint-Kruis - Vivenkapelle die met de felbegeerde trofee ging lopen. Zij haalden het in volgorde vóór Beernem, Uitkerke, Oostende-Houtave, Oedelem en uiteindelijk Oostkamp die de rode lantaarn thuis mocht houden. Het was een leuke en ontspannende namiddag die de weergoden gunstig gezind was. Anderzijds kon het publiek zich opwarmen aan een spetterend spektakel.

(PH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!