Kleuters van de Wijzer in Aarsele krijgen les in hun eigen leefgroep

Door het nieuwe leerplan werden de kleuterklassen aangepakt. © Nele
Redactie KW

In de Wijzer in Aarsele werkt men binnenkort met een nieuw leerplan en daardoor werd de kleuterafdeling anders ingericht. Tijdens de infoavond kregen ouders de nodige uitleg.

De Wijzer, de school langs de Molenweg, is een school in beweging. Het team van kleuterleerkrachten en de directie wil ieder kind optimale groeikansen schenken. Onderwijs anno 2018 is niet meer hetzelfde als 25 jaar geleden. De opvoeding en de ontwikkeling van de kinderen is anders.

Na jaren intens studiewerk keurde de onderwijsinspectie vorig jaar een nieuw leerplan, ZILL, goed. ZILL staat voor Zin In Leren en Zin In Leven. De kleuterafdeling van de school werkt vanaf september 2018 met het nieuwe leerplan. “Wij streven naar een procesgerichte aanpak zodat elk kind zijn eigen weg vindt op zijn eigen niveau”, verduidelijkt directeur Luc Alvoet.

“Wij kozen bewust voor een nieuw leerplan dat we gaan uitbouwen in onze kleuterafdeling. We gaan binnenkort werken met twee leefgroepen. Iedere leefgroep komt in één grote ruimte terecht met telkens twee juffen.”

Door dit nieuwe leerplan werden de kleuterklassen aangepakt. De klassen werden ruimer gemaakt en twee klassen werden omgebouwd tot één klas. Voor de ouders is dit een lang verhaal met heel wat nieuwigheden. Om de ouders een duidelijke blik te geven op het nieuwe leerplan, vond er een infoavond plaats.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier