Kleuterjuf uit Zeebrugge organiseert benefiet om weeskindjes in Vietnam te helpen

08/03/18 om 20:52 - Bijgewerkt om 20:51

Kleuterleidster Illiana Vanden Briele (22) vertrekt komende zomer opnieuw richting Vietnam als vrijwilligster in een weeshuis. Ze organiseert een benefiet om geld in te zamelen voor haar project.

Kleuterjuf uit Zeebrugge organiseert benefiet om weeskindjes in Vietnam te helpen

Illiana verloor haar hart in Vietnam en wil er de kinderen helpen een beter leven te krijgen. "Ik mis het weeshuis, de mensen die er werken en de kinderen enorm", vertelt ze. "Het weeshuis krijgt er per dag 1,5 dollar om voor één kind te zorgen. Ik moet niet uitleggen dat zo'n bedrag veel te weinig is, zeker omdat het merendeel van de kinderen met een fysieke of mentale beperking kampt. Daarom wil ik bij aankomst een mooie geldsom overhandigen." Op 8 april organiseert de jonge vrouw een sportbenefiet voor kleuters. Zij krijgen één uurtje sportles en kinderyoga.

Steentje bijdragen

Deelnemen kost 8 euro per kind. "Ik hoop op die manier mijn steentje te kunnen bijdragen", zegt Illiana, die vorige zomer al enkele maanden in het weeshuis in Vietnam werkte. Alle info over de sportbenefiet is terug te vinden op www.vzwbasics.be. Je kan ook gewoon een bijdrage storten op het rekeningnummer BE58 7370 4236 3579, met als mededeling: Benefiet Go Vap.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!